Stanje na putevima u Timočkoj i Negotinskoj krajini

Prema podacima od 8 sati, u Timočkoj i Negotinskoj krajini vreme pretežno oblačno. Kolovozi prvog i drugog prioriteta suvi do mestimično vlažni. Kolovozi trećeg prioriteta su delimično vlažni i mestimično ima ugaženog i zaostalog snega i leda debljine 1 – 3 cm, naročito u višim predelima. Vidljivost je smanjena na 30-50 m preko Tresibabe, Bezdana i na Babinom Zubu.

Povremenih sitnih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najviše ih ima na putu IB-34 (Đerdapska magistrala). Posebno se napominje da je moguće stvaranje poledice na putevima, usled veoma niskihtemperatura. Na putevima IB-34 i IB-36 ima ledenica u tunelima. Neprohodnih deonica nema.

Temperature se kreću od -14°S na Babinom Zubu do -2°C u Zaječaru, u Boru je -6°C, a u Negotinu -11°C. Na snazi je treći stepen pripravnosti.

foto: webinfo.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *