Korisnici zaječarske biblioteke u 2015. najviše čitali roman “Kainov ožiljak”

Prema podacima radnika Matične biblioteke “Svetozar Marković” u Zaječaru, najčitanija knjiga tokom prošle godine bila je “Kainov ožiljak”, roman Dejana Stoiljkovića i Vladimira Kecmanovića.

Bibliotekari ističu da su se na pozajmnom odeljenju za odrasle tražile i knjige: “Tušta i tma” Miljenka Jergovića i Svetislava Basare, “Miris lošeg duvana” Dušana Miklje, “Životinjsko carstvo” Davida Albaharija, kao i “Kuća sećanja i zaborava” Filipa Davida, koja je 2014. dobila NIN-ovu nagradu.

Knjigu aktuelnog dobitnika ove domaće prestižne nagrade Dragana Velikića “Islednik” još nisu nabavili u zaječarskoj biblioteci, a kako saznajemo i svi primerci u knjižari “Kaligraf” su rasprodati. U knjižari očekuju nove primerke “Islednika” naredne sedmice.

Što se najmlađih korisnika zaječarske biblioteke tiče, najtraženija knjiga u 2015. bila je “Elizabet Dami” Džeronima Stiltona, a slede po čitanosti: Izabela Mon “Mia i vilenjaci”, Uroš Petrović “Deca bestragije”, Jasminka Petrović “Od čitanja se raste”, Dejvid Valijams “Baka gangster”, Džef Kini “Dnevnik jednog šonjavka” i Henrik Sjenkjevič “Kroz pustinju i prašumu”.

U toku je i upis novih članova biblioteke; godišnja članarina za odrasle je 600 dinara, mesečna 100 dinara; učenici i studenti plaćaju 500 dinara godišnje, a penzioneri 400. Postoji i mogućnost porodičnog upisa koji je 1.200 dinara za godinu dana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *