Oprez na svim saobraćajnicama zbog niskih temperatura

Ulice u Zaječaru su očišćene, kao i putevi prema selima, međutim na pojedinim deonicama ima problema. Grejder je juče popodne ispred Marinovca naišao na smet od 2 metra, zbog čega je od jutros tamo upućen bager koji će do kraja dana rasčistiti sneg, rekao nam je pomoćnik gradonačelnika Milko Todorović. Do Gornje Prlite od jutros takođe ne ide prevoz, osim terenskih vozila koja mogu da prođu.

Zbog ovih problema, od jutros do škole u Grljanu nisu stigli đaci iz Marinovca, ali ni u salašku školu učenici iz Tabakovca. Saobraćaj je otežan u selima koji su u višim predelima opštine Zaječar zbog nanosa snega. Ekipe zimske službe su neprekidno na terenu.

Juče je bez struje bilo kompletno salaško i brusničko područje zbog kvara na 35-kilovoltnim dalekovodima, ali kako saznajemo situacija je stabilizovana svuda osim u Maloj Jasikovi, ali elektromonteri trenutno otklanjaju i ovaj kvar.

Na području Zaječarskog okruga je oblačno vreme i pada sneg promenljivog intenziteta. Prema informacijama Centra za obaveštavanje kolovozi prvog prioriteta su mokri i uglavnom pod raskvašenim snegom, dok na saobraćajnicama drugog i trećeg prioriteta ima raskvašenog i ponegde ugaženog snega od 5 do 10 cm.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *