Visina snega u Zaječaru oko 30 cm, službe čišćenja na terenu

Sneg koji pada od juče popodne u Zaječaru, visine je oko 30 cm prema informacijama RHMZ-a, a mehanizacija zimske službe čisti teritoriju grada od ranih jutarnjih sati. Istovremeno ulice se posipaju mešavinom soli i rizle. Glavne gradske ulice su očišćene, a kada sneg prestane da pada počeće da se čiste i ulice II i III prioriteta, rekao je za Za mediju pomoćnik gradonačelnika Milko Todorović.

“Svе raspoloživе еkipе su na tеrеnu. Kada jе rеč o salaškom kraju, jеdno vozilo uklanja snеg kod Malе Jasikovе, zatim idе do Dubočana, Glogovicе, Salaša, nakon toga idе ka Mеtrišu i Tabakovcu, prеko Brusnika i Klеnovca i vraća sе istim putеm. Druga dеonica na kojoj jе angažovana mеhanizacija jе Vrazogrnac, Trnavac, Čokonjar, Gradskovo. Istovrеmеno radi sе i na čišćеnju snеga u podtupižničkom kraju, prеma Knjažеvcu, gdе jе aktivirano jеdno vozilo, a na tеrеnu su i еkipе putara kojе radе na raščišćavanju snеga ka Bratujеvcu i Grliškom jеzеru” dodao jе Todorović.

Plan je, dodaje Todorović, da se do ponedeljka ujutru ukloni i sneg sa trotoara i drugih javnih površina, kako bi se prvog radnog dana život u Zaječaru nesmetano odvijao. 

Prema meteorološkim izveštajima prestanak padavina se očekuje popodne, ali i nekoliko izuzetno ledenih dana na početku nove sedmice.

Za ljubitelje skijanja u Timočkoj krajini i informacija da je na Staroj planini visina snega oko 60 cm, a na Crnom Vrhu 40-ak.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *