Usvojen prvi dopunski budžet za 2016. godinu

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su većinom glasova prvi dopunski budžet za ovu godinu, kojim su sredstva uvećana za 107 miliona dinara, koliko iznosi planirano kreditno zaduženje za završetak investicija započetih u prošloj godini. Tim novcem biće završena rekonstrukcija gradskog groblja i ulica: Nikole Pašića, Cara Dušana, Kotorske i Sokobanjske. Odluka je bila potrebna kako bi se zatražila saglasnost od nadležnog ministarstva, a potom ušlo u proceduru traženja kredita.

Brend i manifestacija Gitarijada biće sačuvani, a organizacija će biti poverena Centru za kulturu i turizam, naglašeno je prilikom rasprave i odluke o ukidanju Ustanove „Gitarijada“. Likvidacioni upravnik biće dosadašnji direktor ustanove, Perislav Ducić.

S obzirom na to da je JKSP „Zaječar“ dužno Gradu Zaječaru nešto više od 22 miliona dinara za isporučeni mazut u ovoj grejnoj sezoni, a korisnici budžeta nisu izmirili obaveze za grejanje, ovo preduzeće i lokalna samouprava potpisaće sporazum o otpuštanju uzajamnog potraživanja, složio se gradski parlament.

Izmene Statuta grada Zaječara, usvojene na današnjem zasedanju, odnose se na definisanje poslova odbrane i zaštite u lokalnoj samoupravi, kao i pribavljanje i raspolaganje nepokretnostima Grada Zaječara, u skladu sa novim zakonskim rešenjima.

Odbornici su dali saglasnost na Program poslovanja JKP “Zaječarparking“ u 2016. godini i na Odluku o određivanju maksimalne spratnosti objekata u postupku ozakonjenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *