Promocija davalaštva krvi, akcija u utorak 19. januara (FOTO)

Danas su predstavnici Crvenog krsta Zaječar na glavnom gradskom Trgu promovisali dobrovoljno davalaštvo krvi. Volonteri i saradnici delili su prolaznicima propagandni materijal, evidentirali potencijalne davaoce, a građane su služili i toplim čajem. Ovo je promocija uoči predstojeće akcije Instituta za transfuziju krvi koja će u Zaječaru biti naredne sedmice, rekao nam je sekretar Crvenog krsta Vladan Marković.

Crveni krst je u svim akcijama Instituta, ali i zaječarske Transfuzije, aktivni učesnik koji animira građanstvo na ovu humanu aktivnost.

“Zaječar je u 2015. godini imao za 10% više dobrovoljnih davalaca krvi u odnosu na prethodnu godinu”, izjavio je Marković i dodao da je plan da se i ove godine uveća broj davalaca, pa se nadaju da će 2017. Zaječar imati potrebnih 4% davalaca. U bazi Crvenog krsta evidentirano je oko 1.700 davalaca, koji su spremni da se odazovu ukoliko je nekome hitno neophodna krv.

Predstojeća akcija u okviru Zimske kampanje Instituta za transfuziju krvi Srbije biće organizovana u maloj sali Gradske uprave Zaječar, 19. januara, od 9 do 16 sati.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *