Beli i Crni Timok nadolaze, a jaruga u centru Zaječara poplavila kuće (VIDEO)

Naseljenom delu Zaječara trenutno ne preti opasnost od izlivanja Belog i Crnog Timoka, iako je nivo ovih reka još jutros prešao granicu redovne odbrane od poplava. Sa durge strane, u najužem centru grada, podrume i garaže nekoliko kuća poplavila je jaruga za odvod površinskih voda.

Prema poslednjim merenjima, nivo Belog Timoka u Zaječaru je na koti 165, dok je nivo nivo Crnog Timoka za poslednja 4 sata porastao za 55 cm i iznosi 370 cm. U Štabu za vanredne situacije grada Zaječara veruju da se reke neće izliti u naseljenom delu grada, ali su ipak preduzeli sve zakonom propisane mere, za slučaj da do toga dođe.

U ovom trenutku, u realnoj opasnosti su njive i pojate na obalama Timoka, a zabrinuti  meštani, koji su plavljeni već nekoliko puta, sa strepnjom gledaju u vodu koja nadolazi.

Suprotno svim očekivanjima, najveći problem napravile su površinske vode, koje jarugom prolaze kroz centar grada, a pod vodom su kuće koje do sada nikada nisu bile poplavljene. 

Sve nadležne službe su na terenu, a radnici Vodovoda i pripadnici vatrogasno spasilačke čete pokušavaju da pumpama smanje nivo vode i probiju čep koji je zapušio jarugu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *