Kreditno zaduženje Zaječara za završetak prošlogodišnjih investicija

Na sednici Skupštine grada Zaječara, u sredu 13. januara, odbornici će razmatrati Predlog odluke o prvom dopunskom budžetu za 2016. godinu. Ovom odlukom sredstva u budžetu uvećavaju se za 107 miliona dinara, planiranog kreditnog zaduženja, koji će biti iskorišćen za završetak investicija započetih u 2015. godini. 
 
Na skupštinskom zasedanju naći će se i Predlog odluke o ukidanju Ustanove Gitarijada, dok bi celokupna organizacija ove manifestacije ubuduće bila poverena CEKIT-u. U skupštinskom materijalu navodi se da se za likvidacionog upravnika, koji će sprovesti postupak redovne likvidacije ove ustanove, odredjuje Perislav Ducić, dosadašnji direktor Ustanove Gitarijada. Inače, na jučerašnjoj sednici Gradskog veća ponovo su zatraženi kompletni ugovori i podaci o troškovima 49. Gitarijade: učesnicima, sponzorima, bilbordima, medijskoj kampanji… Kako je rečeno, dokumentaciju o poslednjoj Gitarijadi proverava i Uprava kriminalističke policije.
 
Na dnevnom redu sednice Skupštine je i Predlog za promenu Statuta Grada Zaječara, Predlog odluke o regulisanju medjusobnih potraživanja izmedju Grada Zaječara i JKSP Zaječar, kao i izmena Odluke o javnim parkiralištima.
 
Takodje, odbornici će sutra razmatrati i odluku o odredjivanju maksimalne spratnosti na području Grada Zaječara u postupku ozakonjenja objekta, izmenu Odluke o davanju u zakup poslovnih prostorija Grada Zaječara i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja JKP Zaječarparking za 2016. godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *