CRVENI METEO ALARM U TIMOČKOJ I NEGOTINSKOJ KRAJINI ZBOG LEDENE KIŠE

U Timočkoj i Negotinskoj krajini danas je na snazi crveni meteo alarm zbog ledene kiše koja će, prema prognozi Republičkog hidro meteorološkog zavoda, padati tokom većeg dela dana. Ledena kiša u Zaječaru počela je da pada oko ponoći. Maksimalna dnevna temperatura u ovom delu Srbije biće -2 stepena.

Iz Sektora za vanredne situacije Republike Srbije, preneli su upozorenje RHMZ-a, lokalnim Štabovima za vanredne situacije u Timočkoj i Negotinskoj krajini i dali im uputstva, kako bi se ublažile poteškoće koje mogu nastati usled ledene kiše.

Štab za vanredne situacije grada Zaječara je preventivno preuzeo sve zakonom propisane aktivnosti u sklopu jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja i aktivnosti u sprovođenju operativnih mera na zaštiti kritične putne i elektroenergetske infrastrukture, kao i aktivnosti u sprovođenju operativnih i preventivnih mera na zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara. Takođe su u pripravnost stavljene sve odgovarajuće službe koje su osposobljene za reagovanje u ovakvim situacijama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *