Sneg u celoj Srbiji, poledica na putevima, moguća i ledene kiša

Slab do umeren sneg pada u Zaječaru i u gotovo celoj Srbiji, a u toku dana se može očekivati još ponegde i kiša koja se može lediti pri tlu i tako stvarati dodatni problem vozačima, uglavnom u jugozapadnim krajevima Srbije, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno sa olujnim udarima pa se očekuje i stvaranje snežnih nanosa, kao i formiranje snežnog pokrivača u visini od 10 do 20 cm.

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te oni apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravci i prioriteta – auto-putevi i državni putevi i prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima i prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Valjeva, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Bačke, Kragujevca, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka u preporučuje se oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Valjeva, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i preporučuje se oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Mačve, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Bačke, Kragujevca, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i preporučuje se oprezna vožnja.

Na području Niša, sneg pada u jutarnjim satima, pa su kolovozi vlazni. Raskvašenog snega ima na putevima Aleksinac-Ražanj-J.Reka, Aleksinac-Vukanja, do pet centimetara, kao i na putevima trećeg prioriteta.

Na području Valjeva, na putu Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj – ima tri otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano, važi zabrana za teretni saobraćaj.

Na području Kruševca, na deonici Brzeće-Kopaonik, Jošanička Banja – Grčak, Vrnjci – Stanišinci – Grčak, Dobre Vode – Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a led je moguć na putnim pravcima Vitanovac- Uljarevo – Velika Drenova – Jasika – Varvarin – Obrež i na putu Granica PZP Kragujevac/Kruševac (Poljna) – Velika Drenova – Stopanja.

Otcepljenje kolovoza postoji na putu Ub – Karaula – Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *