Usvojen Budžet grada Zaječara za 2016. godinu (VIDEO)

Odbornici Skupštine grada Zaječara, sa 33 glasa “Za” i 9 glasova “Protiv”, usvojili su predlog odluke Budžeta grada Zaječara za 2016. godinu, koji iznosi nešto više od 2 milijarde 110 miliona dinara.

Ako se iz Budžeta izuzme oko 400 miliona dinara, koliko će grad Zaječar tražiti kao pomoć od republike, dolazi se do toga da je on za gotovo milijardu dinara manji od onog koji je projektovan za 2015. godinu. Opozicija je kritikovala budžet, jer kako kažu nije realan, a bilo je i zamerki na iznos u Budžetu koji je opredeljen za poljoprivredu. Korisnicima Budžeta jasno je dato do znanja da će dobiti znatno manje sredstava nego prethodnih godina, jer su dugovanja grada u dosadašnjem periodu veća od milijardu dinara.

Neposredno pred početak rasprave o Budžetu, gradonačelnik je povukao Predlog odluke o utvrđivanju stope poreza na imovinu u gradu Zaječaru, kojom je ona trebalo da bude povećana za oko 30 posto.

Na 100. sednici Skupštine, između ostalog, usvojena je i Strategija lokalnog ekonomskog razvoja grada Zaječara za period od 2015. do 2020. godine, ali i odluka o pristupanju izradi Programa razvoja sporta grada Zaječara.

Takođe je usvojen Predlog odluke o zaštiti  arteskih I subarteskih česama na teritoriji grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *