Dve dečije predstave za mališane u Kladovu

Dramski kreativni studio „Putokaz” poziva Vas da pogledate njihovu predstavu za decu „Čudesna pećina“ koja će imati svoju premijeru u utorak  22. decembra 2015. godine u 18,00 sati na velikoj sceni Doma kulture u Kladovu.
 
Predstava za decu „Čudesna pećina” je rađena po scenariju koji su deca napisala u okviru prve radionice dramskog studija. To je priča koja govori o jednoj porodici sa dve ćerke i o jednoj neobičnoj pećini u koju njih dve, uprkos zabrani roditelja, ulaze. Tamo ih čeka mnoštvo različitih svetova, a nekima od njih će ove devojčice doneti lepše dane u budućnosti. U predstavi su neki od glumaca istovremeno i autori ovog scenarija, deca koja su tu od osnivanja studija. Režija: prof. Marija Lazarević-Korolija.
 
Sakupljen prihod namenjen je za pomoć Igoru Brozbiću iz Kladova. Predstava je rađena pod pokroviteljstvom Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo.
 
Dan kasnije, u sredu 23. decembra u 10,30 h u velikoj sali, Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo poziva najmlađe sugrađane da pogledaju lutkarsku predstavu „Put oko sveta“ koju izvodi tim lutkarske grupe „Pepino“ iz Niša.
 
„Put oko sveta“ je muzičko putovanje kroz 14 država sa 36 lutaka. Predstava je dobitnik Gran Pri festivala Zmajeve dečje igre u Novom Sadu 2006. godine.
 
Pozorišna lutkarska grupa ¨Pepino¨ postoji od 1997. godine i čine je profesionalni glumci-lutkari, sa osnovnim ciljem da vrednost lutkarske umetnosti pokažu deci u onim sredinama gde nema pozorišta za decu. Pored pedagoških vrednosti, jasnih poruka, različitih tipova lutaka, muzike,  ove predstave utiču na razvoj dečije mašte. Predstave su kombinacija lutaka i igre uživo, a namenjene su uzrastu od predškolskog do 4. razreda.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *