Irenin “Korak do sna” za decu sa posebnim potrebama (VIDEO)

Uoči novogodišnjih praznika, u Zaječaru je održana prva samostalna prodajna izložba Irene Bogdanović. Njene slike na staklu i lesonitu, lampe, police, kutije za nakit, rađene u dekupažu i drugim tehnikama su se prodavale, a deo novca namenila je deci obolelioj od cerebralne paralize i deci sa posebnim potrebama.

“Danas nije običan dan – danas ću stvoriti nešto lepo”, mogao bi da bude moto humanitarne izložbe  umetnice Irene Bogdanović iz Zaječara, koja je odlučila da  svoja dela, proda i deo novca iskoristi za kupovinu novogodišnjih paketića za mališane obolele od cerebralne paralize.

U udruženju dece obolele od cerebralne paralize kažu da zahvaljujući ljudima poput Irene, deca iz njihovog udruženja lakše podnose nedaće kroz koje prolaze. Irenina umetnost i humanost  su okupile Zaječarce i ljude iz susednih gradova koji su poželeli da duh praznika stigne i do dece kojima je radost preko potrebna u životu.

Ukrašavanje predmeta dekupažom i slikanje akrilnim bojama za sada su Irenin hobi, ali I pokušaj da nešto zaradi, imajući u vidu da je trenutno bez posla. Njen gest da svoje malo podeli sa drugima, prava je novogodišnja poruka I onima koji, možda, imaju više.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *