Skupština grada Zaječara usvojila ostavku i razrešila Sašu Mirkovića sa mesta predsednika Skupštine

Na sednici Skupštine grada Zaječara, prisutni odbornici su jednoglasno (42 glasa ZA, nijedan protiv, nijedan uzdržan) razrešili dužnosti predsednika Skupštine Sašu Mirkovića, nakon što je on dao ostavku na tu funkciju dva dana ranije. 

Današnju sednicu Skupštine grada najpre je zakazala novoformirana odbornička grupa “Jak Zaječar”, međutim ona je u međuvremenu otkazana zbog nevalidnosti dokumenata sa predlogom za razrešenje predsednika Skupštine grada. S obzirom da je ponovo zakazana sa istim predlogom, a da su je potpisali između ostalih i odbornici iz grupe “Jak Zaječar”, oni su pozvani da se izjasne kojoj odborničkoj grupi pripadaju. Svi prozvani izjasnili su se kao članovi Srpske napredne stranke, osim Dejana Zdravkovića, koji se izjasnio kao samostalni odbornik. Nakon toga su svi prisutni odbornici izglasali razrešenje predsednika Skupštine grada Zaječara Saše Mirkovića.

Kako saznajemo, sednica na kojoj će odbornici izabrati novog predsednika Skupštine, biće održana u petak, 18. decembra.

Inače, tokom trajanja sednice ispred zgrade Gradske uprave protestovala je opozicija koja je pozdravila razrešenje dosadašnjeg predsednika zaječarske Skupštine i ponovila zahtev za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Zaječaru. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *