Saša Mirković podneo ostavku na mesto predsednika Skupštine grada Zaječara

Predsednik Skupštine grada Zaječara i lider Jake Srbije, a do skoro član Srpske napredne stranke, Saša Mirković, predao je Skupštini ostavku na mesto predsednika, dva dana pre zakazane sednice na kojoj je trebalo da se odluči da li će i ubuduće on predsedavati sednicama, objavio je portal Telegram.

Kako se navodi, Mirković je podneo ostavku zbog pritiska i ucena kojima su bili izloženi odbornici zaječarskog parlamenta.

“Ne želim da odbornike, sa kojima sam do pre neki dan radio, sada neko ucenjuje da će im članovi porodice ostati bez posla”, objasnio je Mirković za Telegram, napominjući da su to “samo neke od ucena”.

“Odbornici koji su danima pozivani sada će moći da odahnu”, smatra Mirković, “jer im je bilo vrlo neprijatno da bilo ko od njih naprasno glasa za moje razrešenje, a do juče smo radili kao tim”.

On je dodao da želi da na svom ličnom primeru pokaže kako funkcija nije sve u životu.

“Dani iza nas su pokazali koliko su bahati i samoživi, i koliko su zaljubljeni u sebe i poteze koji vuku iako se oni kose sa svim pravilima demokratskog društva”, ukazao je Mirković, kritkujući neke državne i lokalne funkcionere.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *