Intervju sa Biljom Krstić: Ako tradicija nestane, nestajemo i mi

Bilja Krstić i “Bistrik” orkestar, održali su minulog vikenda dva koncerta u Timočkoj krajini, pod sloganom “Tradicija je naša istorija”. U petak uveče razgalili su pesmom i svirkom publiku u prepunoj sali zaječarskog pozorišta, dok su naredne večeri gostovali u negotinskom Domu kulture.

Burnim aplauzima propraćene su pesme sa četiri prethodna albuma “Bistrik”, “Zapis” “Tarpoš” i “Izvorište”, a publika je bila u prilici da čuje i neke od numera koje će se naći u novom albumu, narednog proleća.

Bilja Krstić, vokalni solista „Bistrika“, počela je pevačku karijeru s Borom Čorbom u „Suncokretu“, potom sa Đorđem Balaševićem u „Ranom mrazu“, a sebe je konačno pronašla u etno muzici. S „Bistrikom“ je dokazala da tradicionalno može da bude prepoznatljivo i traženo, ali ne i dosadno. Ona i dalje traga za duboko zakopanim i zaboravljenim biserima etno muzike.

Pogledajte intervju koji je Bilja Krstić dala ekipi “Za medije” i inserte sa koncerta.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Intervju Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *