Praznik horskog pevanja u Zaječaru (VIDEO) + (FOTO)

Koncertom osam horova iz Zaječara, Negotina, Knjaževca i Bora, u Zaječaru je obeležen Svetski dan horskog pevanja. Tema ovogodišnjeg međunarodnog dana bila je Integracija, a zaječarski koncert ovim povodom, sa oko 200 izvođača iz četiri grada, pravi je primer saradnje i okupljanja u slavu muzike.

“Viva muzika mundi” i “Bože pravde” orilo se na kraju koncerta iz 200 grla horskih pevača. Finalu zajedničkog nastupa prethodio je dvosatni koncert osam horova iz timočkih gradova. Najviše ih je bilo iz Mokranjčevog Negotina – najpre dečji “Vivak”, horovi osnovne i srednje muzičke škole i Crkveni hor hrama Svete Trojice.

Iz Bora je nastupio Hor “Sveti Đorđe”, a iz Knjaževca Kamerni hor “Sveti Stefan kralj Dečanski”.

Zaječar je predstavljao Ženski hor “Feliks Romulijana” i Kamerni hor “Lavirint” koji je i inicijator da se u Zaječaru prvi put obeleži ovaj međunarodni dan.

Izbor horova i repertoara oduševio je zaječarsku publiku, a zadovoljni izvođači žele da se sličan program ponovi i sledećeg 13. decembra, na Svetski dan horskog pevanja.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *