Pozorišni praznik za najmlađe Zaječarce (VIDEO)

U Pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru, u toku je sedmi međunarodni pozorišni festival za decu “ČAR ČAR ZAJEČAR”. U 8 festivalskih dana najmlađi zaječarci uživaju u najboljim dečijim predstavama iz Srbije i Bugarske. 

Pete večeri međunarodnog pozorišnog festivala za decu “Čar čar Zaječar”, najmlađa publika uživala je u sjajnom izvođenju bajke braće Grim “Bremenski muzikanti”, Državnog lutkarskog teatra iz Vidina. Nagrada “Čar” otišla je ravnopravno u ruke celog ansambla, jer su po oceni žirija svi bili podjednako uverljivi. Bremenski muzikanti još jednom su potvrdili da je bugarska lutkarska scena jedna od najboljih na svetu.

Da je ovaj festival odlično organizovan i itekako potreban Zaječaru, govori i podatak da je sala zaječarskog pozorišta puna svake večeri.

Festival “Čar, čar, Zaječar” završava se u petak dodelom nagrada, a u čast nagrađenih, glumci zaječarskog teatra izvešće predstavu “Autobiografija”, koju je po teksu Branislava Nušića, adaptirala i režirala Selena Ristić Vitomirović. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *