Otvoren HISPA centar u Negotinu

Danas je u negotinskom Domu zdravlja zvanično otvoren HISPA centar za hipertenziju, prevenciju šloga i infarkta. Centar u kome će raditi timovi lekara koji na najkvalitetniji i najsavremeniji način leči pacijente, otvoren je u saradnji sa Zdravstvenim centrom Negotin i uz nesebičnu podršku lokalne samouprave.

Trideset četvrti po redu centar, koji će na multidiscipliniran i personalizovan način biti dostupan pacijentima, otvorio je kardiolog docent dr Nebojiša Tasić, načelnik Centra za hipertenziju Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” i predsednik Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju šloga i infarkta, zatim prim. dr Biljana Paraskijević, v.d. direktora Zdravstvenog centra Negotin, dr Duška Josifović, v.d. direktor Doma zdravlja Negotin i dr Zoran Bogdanović, načelnik internog odeljenja ZC Negotin, koji će ujedno biti i koordinator HISPA centra.

U narednom periodu očekuje se da centar zaživi, a danas je pristigao i prvi deo opreme, kojim će HISPA centar biti opremljen. Ovo je treći HISPA centar na teritoriji Borskog okruga, posle Kladova i Majdanpeka.

Centri za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga, koji se otvaraju u velikom broju gradova u Srbiji, poštedeće pacijente odlaska u Beograd da bi ih stručnjak pregledao, već će sve informacije moći da dobiju od tima lekara u gradskoj bolnici. Najteži bolesnici ali i oni koji žele da deluju preventivno, umesto da lutaju od lekara do lekara sada imaju mesto gde mogu da potraže pomoć.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *