Šabački “Hajduci” oduševili mladu festivalsku publiku u Zaječaru (FOTO)

Druge večeri  na 7. Međunarodnom pozorišnom festivalu za decu „čar čar ZajeČAR“ najmlađa zaječarska publika imala je priliku da uživa u komadu „Hajduci“, rađenom po tekstu jednog  od najboljih komediografa kod nas, Branislava Nušića. 
 
Bio je to praznik pozorišta u punom smislu te reči. Ne samo zbog sjajnog teksta Branislava Nušića, nadahnute režije Vladimira Milojevića nego pre svega zbog briljantne igre glumaca Šabačkog pozorišta: Strahinje Barovića, Miloša Vojnovića, Lazara Maksića, Marka Ivanovića, Veljka Erakovića, Kristine Pajkić, Siniše Maksimovića i Borivoja Božanića.
 
Treba još  istaći da je  ovaj komad sa uspehom igran i na ovogodišnjem prestižnom festivalu “Mali Joakim” u okviru 51. festivala profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” što ide u prilog činjenici da pozorišni festival za decu „čar čar ZajeČAR“ iz godine u godinu sve više dobija na značaju.
 
U celoj paleti dobrih uloga jednoglasno je odlučeno da nagradu „ČAR“ ponese Strahinja Barović koji je igrao Branu.
 
Treće večeri  festivala na programu je komad „Čarobnjak iz oza“ po tekstu Fenka Baumana, u izvođenju ansambla Kraljevačkog pozorišta u režiji Miodraga Dinulovića.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *