Počeo pozorišni praznik za najmlađu publiku “čar, čar, ZajeČar” (FOTO)

Uz zvuke bubnjeva i fanfara predškolske grupe Osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara i prigodnim muzičko-scenskim nastupom glumaca Dečijeg centra Zaječar u prepunoj sali zaječarskog teatra svečano je otvoren 7. Međunarodni pozorišni festival za decu „čar, čar, ZajeČAR“.
 
Za otvaranje ovogodišnjeg dečjeg pozorišnog festivala premijerno je izvedena predstava „Ivica i Marica i zla veštica“ po motivima braće Grim, u režiji Saše Latinovića. 
 
Glumci su najmlađoj publici na uverljiv način dočarali poznate motive ove bajke, pa su mogli videti kako siromaštvo jednu maćehu čini gramzivijom, oholijom, oca kolebljivijem i slabijim, decu neopreznijom… Novina u predstavi jeste lik naratora Živote, čoveka iz naroda, koji je kako sam kaže tu da priču „ubrza ako treba, da uspori ako mora, ako je preveselo da uozbilji, ako je previše tužno da razveseli…“. U predstavi igraju Miloš Đuričić (Života), Dara Rančić (Marica), Miloš Tanasković (Ivica), Ana Bretšnajder (veštica), Selena Ristić Vitomirović (maćeha) i Predrag Grbić (otac).
 
Žiri u sastavu: Milutin Vešković, Dragana Jovanovi i Dragana Mladenović Veljković je imao težak zadatak, što je i potvrđeno odlukom da nagradu „ČAR“ za najboljeg glumca večeri dobije ceo zaječarski ansambal a publika će u narednim danima svojom ocenom odrediti najbolju predstavu.
 
Druge večeri festivala na programu je komad „Hajduci“ po tekstu Branislava Nušića, u izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta u režiji Vladimira Milojevića, a treće večeri gostuju glumci iz Kraljeva sa “Čarobnjakom iz Oza”, u adaptaciji i režiji Miodraga Dinulovića.  
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *