U Zaječaru održan seminar o integraciji romske dece u sistem obrazovanja

U OŠ “Ljuba Nešić” u Zaječaru, održan je seminar pod nazivom “Ni crno ni belo – program za rad sa decom/mladima, protiv predrasuda, za toleranciju i interkulturalnost“. 

Cilj seminara je da doprinese izgradnji zajednice u ustanovi u kojoj se neguju solidarnost i interkuluralne vrednosti i u kojoj su sva deca prihvaćena i dostižu puni potencijal. Učesnici seminara bili su nastavnici, učitelji, vaspitači i stručni saradnici iz pet zaječarskih osnovnih škola i Doma učenika srednjih škola  u Zaječaru. 

Obuku su držale, Aleksandra Jovankin, pedagoškinja u Poljoprivredno-hemijskoj školi “Dr Đorđe Radić” iz Kraljeva i Marija Sebić, vaspitačica u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru. One su izrazile zadovoljstvo uspešnom realizacijom ove aktivnosti, a sve u cilju ostvarivanja bolje integracije romske dece i omladine u postojeći sistem obrazovanja.

Ovaj seminar CIP-Centra za interaktivnu pedagogiju realizuje se za potrebe projekta “Socijalna inkluzija  i poboljšanje uslova  života Roma uSrbiji“ koji sprovodi Romski resursni centar Ekumenske humanitarne organizacije (EHO), uz podrsku Švajcarske organizacije HEKS-EPER, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju iŠvajcarske Federalne  kancelarije za migracije. Seminar je akreditovan od strane Zavoda za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja kao program stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *