ZAJEČARCI BRANE ARTESKE ČESME OD VLASNIKA HOTELA SRBIJA TIS! SUTRA U 12h PROTEST I PERFORMANS NA SKVERU

Danas je održana još jedna akcija Udruženja “Za česme”. Aktivisti ovog udruženja su na Trgu oslobođenja u Zaječaru pozivali građana na protestni skup koji će biti održan u nedelju u 12 sati na zaječarskom Skveru, kako bi sprečili inicijativu za priključenje arteskih česama na gradski vodovod, koju su pokrenuli vlasnici hotela Srbija TIS, kako bi ponovo pustili u rad svoj sistem za grejanje kojim su prošle zime presušili 5 arteskih česama. 

U okviru uličnog performansa postavljene su dve česme koje predstavljaju repliku hotela Srbija TIS, a građanima su deljene i deklaracije novih brendova, Vodovodska voda “Car Toplica” i “Carica Snežana”. 

Organizatori skupa su rekli da je svrha ovog performansa da na duhovit način skrenu pažnju na suludu inicijativu čiji je cilj uništenje arteskih česama u Zaječaru, koje su najveće prirodno dobro našeg grada. Prema najavama iz Udruženja “Za česme” sutra u 12 sati će građanima biti predstavljen način na koji će aktivisti udruženja uz pomoć Zaječaraca, sprečiti vlasnike hotela da uništavaju arteske česme.

http://www.peticije24.com/130947


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *