Predstava “Demokratija” u Omladinskom centru u Zaječaru

U Omladinskom centru u Zaječaru, u ponedeljak 23. novembra biće odigrana predstava “Demokratija” Zijaha Sokolovića, čija igranja organizuje Udruženje građana “Srbija u pokretu”. Rezervišite svoju kartu na vreme na linku: http://bit.ly/1NoRqAq. Broj mesta je ograničen, a ulaz besplatan! 
 
Predstava je do sada igrana u Novom Sada, Beogradu, Leskovcu i Nišu, a pored Zaječara biće igrana i u Užicu, Novom Pazaru, Kruševcu, Kragujevcu i Kikindi.
 
„Demokratija“ Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, provlačeći je kroz staru Grčku, stari Rim, pa i mitsku priču o Prometeju i Bogovima sa Olimpa, vešto pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi – osim kada to baš i nije slučaj. Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo, ali i ukazuju na to da je neophodno učiti iz istorijskih primera.
 
Početak predstave je u 20 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *