U Ustanovi Gitarijada prikupljene 34 jedinice krvi

U akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je organizovana u prostorijama Ustanove Gitarijada u Zaječaru prikupljene su 34 jedinice krvi.

Planiramo da popunimo zalihe za novogodišnje praznike. Nismo ni očekivali da će ova akcija proteći loše, jer po tradiciji akcije davalaštva krvi sa ovakvim organizatorima su perfektne.” izjavio je dr Dragan Glišić, načelnik Službe za  transfuziju krvi zaječarskog Zdravstvenog centra. 

Akciju su organizovali zaječarski Crveni Krst, Služba za  transfuziju krvi Zdravstvenog centra Zaječar, Sindikat srpske policije, okružni odbor Sindikata pravosuđa u Zaječaru i Ustanova Gitarijada Zaječar. “Mislim da je ovo možda jedna od najjačih akcija u ovoj godini”  rekao je, Igor Stojadinović, predsednik Sindikata srpske policije u Zaječaru i potpredsednik komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi.

Akciji su se pridružili i zaposleni u lokalnoj samoupravi, zaposleni u drugim javnim institucijama, Odred izviđača “Đorđe Simeonović”,  kao i drugi humani građani Zaječara. Deficitarne su bile sve negativne krvne grupe. Naredna akciji dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u Srednjoškolskom centru u Zaječaru. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *