SULUDA INICIJATIVA: ZAJEČARSKE ARTESKE ČESME PRIKLJUČITI NA VODOVOD!!! (VIDEO)

Udruženje građana „Za česme“ dostavilo je redakciji našeg portala dokumenta koja razotkrivaju „suludu“ inicijativu koju su pokrenuli Snežana i Toplica Mitrović vlasnici hotela Srbija TIS. U pitanju je zvaničan predlog upućen gradonačelniku Velimiru Ognjenoviću, predsedniku gradske skupštine Saši Mirkoviću i gradskim većnicima, u kome se od gradskih vlasti traži da se arteske česme koje su presušile zbog sistema za grejanje hotela, sada povežu na vodovodsku instalaciju, kako bi hotel mogao da nastavi eksploataciju arteskih voda!!!
 
Osim šokantne inicijative, bračni par Mitrović je Gradskoj upravi priložio i rešenje Ministarstva rudarstva i energetike kojim im je naloženo da eliminišu uočene nedostatke hidrogeološkog istraživanja, pa je njihova namera da nedostatak (to što presušuju česme prim. aut.) eliminišu tako što će arteske česme uništiti!!! Mitrovići su uz svoj dopis priložili i ispitivanje niškog Zavoda za javno zdravlje, da voda na pojedinim česmama, pre nekoliko meseci, nije bila ispravna za piće, pa ih i zbog toga, predlažu Mitrovići, treba priključiti na vodovod. Vrhunac cinizma je što galantno nude da česme priključe na vodovod o svom trošku.
 
Povodom ovakve inicijative predsednik Udruženja „Za česme“ Boban Pogarčić je izjavio da je u pitanju neviđeni bezobrazluk Toplice i Snežane Mitrović i da takva sudbina neće zadesiti zaječarske arteske česme, jer sad ima ko da ih brani. Takođe Pogarčić je izrazio nadu da takav predlog neće imati podršku lokalne vlasti, ali čak i da se to dogodi, takva odluka ne bi imala nikakav značaj, jer gradske vlasti nemaju mandat građana da uništavaju arteske česme koje predstavljaju najveće dobro našeg grada.
 
Autor dokumentarnog filma „Kap“ i aktivista Udruženja „Za česme“ Dušan Vojvodić je prokomentarisao da ga inicijativa Mitrovića ne iznenađuje jer se od njih tako nešto i moglo očekivati, ali da je šokiran da je Ministarstvo donelo novo rešenje koje je u potpunosti suprotno onome što utvrdila nadležna inspekcija i što je ministar Antić izjavio o  problemu zaječarskih česama. To je samo još jedan primer kako se zakoni ove zemlje primenjuju na tajkune, makar bili i lokalni, kaže Vojvodić. Prema njegovim rečima,pismo koje su Mitrovići uputili Gradskoj upravi, je puno neistina i manipulacija, što ukazuje da su vlasnici hotela spremni da učine sve kako bi zaštitili svoj interes. U svakom slučaju to će biti teme drugog dela dokumentarnog filma „Kap“. 
 
Pokretač Peticije za zaštitu arteskih česama, Aleksandar Marjanović, je za naš portal rekao da će Udruženje „Za česme“ naredne nedelje organizovati skupove i performanse sa kojih će Zaječarci poslati jasne poruke, kako vlasnicima hotela, tako i gradskoj vlasti, kako bi predupredili neprijatna iznenađenja, poput onog koje nam je prirediilo Ministarstvo Rudarstva i energetike.
 
U nastavku mozete pogledati izjavu ministra Antića iz jula ove godine i pdf dokumenta koja je bračni par Mitrović uputio GU Zaječar
 

LINK ZA FAJL » tis.pdf


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *