Zaječarski film “Pogledaj me očima deteta” pobednik konkursa za prava deteta (VIDEO)

Film “Pogledaj me očima deteta” iz Zaječara, osvojio je prvo mesto na konkursu “Kamera-sprava za dečja prava” koji je organizovao Otvoreni klub iz Niša. Na konkursu su učestvovali mladi od 12 do 18 godina, a nagrađeno kratko filmsko ostvarenje promoviše prava deteta i njihovu zaštitu.

Sva deca imaju prava na normalan život, pa i njihov prijatelj Radence u invalidskim kolicima – to je ideja vodilja grupe mladih koji su realizovali petominutni film “Pogledaj me očima deteta”. Ideju je u filmsku minijaturu pretočio osmak Stefan Vugrinec, a što je zanimljivo snimao je i montirao đak petog razreda Aleksandar Radulović.

Podršku mladima za ovo filmsko ostvarenje koje je osvojilo prvu nagradu na konkursu Otvorenog kluba iz Niša, dale su organizacije u kojima se oni okupljaju – Dečji centar i Iskrica – udruženje za dodatnu podršku oboleloj deci.

Na konkursu su učestvovala deca od 12 do 18 godina, a nagrade za pobednike je obezbedio Save the Children Internacional. Kako saznaje zaječarski autorski tim, film će biti titlovan na nekoliko svetskih jezika i prikazan širom sveta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *