Projekcija filma “Valjevo 1914-1915 grad bolnica” u zaječarskom muzeju

U galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru u petak, 13. novembra, u 14 sati, biće prikazan film „Valjevo 1914-1915 grad bolnica“. Film je deo istomenog projekta koji je upriličen povodom obeležavanja 100 godina od velikog stradanja srpskog naroda u Prvom svetskom ratu.

Brojna ekipa u čijem sastavu su učestvovali glumice Nela Mihajlović, u ulozi poznate srpske slikarke Nadežde Petrović i Tamara Tijanić, u ulozi škotske bolničarke Flore Sends snimila je pod rukovodstvom autora Slobodana Rakovića i režisera igranih scena Dušana Popovića, film o strahotama koje je preživelo stanovništvo Valjeva, srpski sanitet, vojska i inostrane lekarske misije u periodu Kolubarske bitke za vreme epidemije pegavog tifusa.

Film traje 75 minuta a snimljen je na više autentičnih lokacija u Valjevu i Beogradu. Film je finansijski podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, grad Valjevo a u realizaciji je učestvovala i ekipa valjevske televizije.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *