Vek brige o deci i omadini u negotinskom Domu “Stanko Paunović” (VIDEO)

Dom za decu i omladinu “Stanko Paunović” u Negotinu osnovan je pre gotovo 100 godina, kao Dom za ratnu siročad u početku, a kasnije za decu koja su iz drugih razloga ostala bez roditelja. Danas u ovoj zgradi i prostranom dvorištu žive deca iz Kulina i srednjoškolci i studenti. Sa njima radi 9 vaspitača i 25 radnika, među kojima je Milan Milošević, 20 godina i sam štićenik ove ustanove:

“Nekada uslovi nisu bili ovako dobri kao danas, ali je uvek bilo puno ljubavi u domu koji nastojim i danas da pružim ovoj deci sa kojom radim” – kaže Milošević.

Puno pažnje i brige potrebno je ovoj deci sa teškim hendikepom, ali nisu zanemareni ni srednjoškolci koji su ovde iz cele Timočke krajine i Srbije budući da je u Negotinu srednja muzička škola i Učiteljski fakultet:

“Dom danas, sa standardima za ovakve ustanove, nastavlja tradiciju svojih prethodnika koji su sa puno ljubavi očuvali hiljade dece i mladih”, kaže Miloš Milošević, v.d. direktora Doma za decu i omladinu “S. Paunović”.

Milošević dodaje da je u postupku licenciranje ustanove, a da je za njeno dobijanje neophodno primiti još nekoliko radnika sociološke i defektološke struke neophodne Maloj domskoj zajednici koja je ovde od 2012. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *