Srednjoškolci i srednjoškolke se “cimaju” za svoju Kraljevicu!

Fondacija Iskorak, u saradnji sa udruženjem građana Zaječarska inicijativa organizovaće u petak, 13. novembra, prvi Dan solidarnosti pod sloganom “Iscimaj se za Zaječar – Zaječar te treba”.
 
Osnovna ideja ove inicijative je da zaječarski srednjoškolci tog dana volontiraju u nekom od zaječarskih preduzeća, preduzetničkih radnji ili organizacija. Preduzeća i organizacije koje budu uzele učešće u ovoj velikoj inicijativi doniraće sredstva u visini od 500 do 1000 dinara po učeniku fondaciji Iskorak. Prikupljena sredstva koristiće se za uređenje Kraljevice i to za obnovu ili zamenu klupa, postavljanje letnjikovaca, raščišćavanje terena i sl. 
 
“Naša ideja je da Dan solidarnosti organizujemo jednom godišnje kako bismo podstakli mlade ljude na volonterski rad za opšte dobro i kako bi doprineli razvoju lokalne zajednice. Takođe, želimo da iduće godine uključimo mlade koji su poreklom iz Zaječara a sada žive van granica zemlje” – kažu u fondaciji Iskorak.
 
“Učenici i učenice zaječarskih srednjih škola su pokazli veliko interesovanje da učestvuju u Danu solidarnosti. Prijavilo se oko 600 srednjoškolaca, što je impresivan broj. Takođe i zaječarska preduzeća i firme su pokazale zavidnu odgovornost prema zajednici, pošto smo uspeli da obezbedimo oko 200 mesta” – rekla je Milja Zdravković, volonterka i jedna od organizatorki Dana solidarnosti Zaječaru.
 
Lokalne firme i preduzetnici još mogu da se prijave za ovu inicijativu i prime zaječarske srednjoškolce na jednodnevno volontiranje, tako što će pozvati broj telefona 060 7 444 011.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *