Srpski umetnici izlagali u Hagu (FOTO)

Umetnički radovi Jasmine Pejčić, Ivane Milenković, Nine Šrajber i Tomislava Paunkovića, bili su izloženi tokom oktobra u Den Hagu. Oni su činili deo serije od četiri izložbe u ovom holandskom gradu, na kojima je ukupno učestvovalo 50 umetnika iz 18 država. Organizatori izložbe bili su časopis “Diplomat” i galerija Patries en van Dorst, u saradnji sa ambasadorima 18 zemalja.

Slikar Tomislav Paunković, poreklom Timočanin koji sada živi i radi u bavarskom mestu  Jungholcu, već je imao priliku da svoja dela predstavi u Holandiji.

“I na ovoj zajedničkoj izložbi, gde su pored nas četvoro iz Srbije, izlagali i umetnici iz Kine, Ukrajine i Libanona, bio je naš ambasador Petar Vico, jer su on, njegova zamenica Gordana Ljubisavljević i Ambasada Srbije u Den Hagu uložili mnogo energije da se organizuje ova izložba. Meni je čast da sam imao priliku da ponovo izlažem slike u Holandiji, a pogotovu što je to u organizaciji Ambasade Republike Srbije” – kaže Tomislav Paunković koji je na ovoj izložbi imao sedam slika, dok su po šest slika imale tri umetnice koje nisu uspele doputovati na otvaranje izložbe: Ivana Milenković i Nina Šrajber iz Zaječara i Jasmina Pejčić iz Beograda.

Izložbu srpskih umetnika otvorio je ambasador Srbije u Holandiji Petar Vico. Za ovu priliku otpevane su i dve izvorne srpske narodne pesme, a i posetioce je pićem služila devojka u srpskoj narodnoj nošnji.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *