Pčelinjak Ivana Jovića “Od Vardara pa do Triglava” (VIDEO)

U okolini Zaječara, na svom imanju, penzioner Ivan Jović formirao je neobičan pčelinjak. Svaka košnica je jedna bivša jugoslovenska republika, a pčele u njima žive u jedinstvu i slozi.

Ivan Jović, aranžer izloga u penziji, pčelarenjem se bavi iz hobija, savetuje mlade preko you tube kanala, a kako bi ih i praktično uputio u ovaj posao, odlučio je da napravi pčelinjak, ali ne običan. Ideju je dobio jedne noći u snu – svaka košnica jedna bivša republika…

“Kada mi je došla ta ideja, ustao sam i nacrtao taj pčelinjak. I onda sam zamislio da se on drugačije zove…Skoro godinu dana je od tada prošlo, taj pčelinjak se ne zove kao što je prvobitno zamišljeno – Jugoslavija, već – Od Vardara pa do Triglava”, kaže Ivan Jović.

Ovaj jedinstven pčelinjak Ivan je čuvao kao tajnu od svojih prijatelja, tako da su se na otvaranju svi prijatno iznenadili. Deviza “sam svoj majstor” Ivana Jovića ne napušta ni u 75. godini. Već se u njegovoj glavi roje nove ideje. A što se pčela tiče, kaže da su iz svake košnice-republike obećale da će živeti u slozi. Poznajući njihov svet ova mala jugoslovenska zajednica imaće dug život.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *