Branislav Trifunović – najbolji glumac 24.”Dana Zorana Radmilovića”

Nagrada Zoran Radmilović, za najboljeg glumca na 24. “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru, pripala je Branislavu Trifunoviću za ulogu Vojvode u predstavi “Strujosek” –  Ateljea 212 iz Beograda, odlučio je stručni žiri ovogodišnjeg festivala kojim je predsedavao glumac Tihomir Arsić, uz članove Nadu Torlak, profesora Univerziteta “Džon Nezbit” i Željka Jovanovića, pozorišnog kritičara.
U obrazloženju žirija navodi se da nagradjena uloga neguje sećanje na našeg Zorana Radmilovića, evocira uspomenu na njega i doprinosi negovanju slobode glumačkog izražavanja koju je nesebično promovisao veliki glumac u čiju čast se ovaj festival održava već četvrt veka.

Najbolja predstava festivala, po glasovima publike, je komad “Tri klase i gospođa Nušić” – Beogradskog dramskog pozorišta.

Nagrada “Krstomir Milovanović, za vizuelni identitet pripala je predstavi “Pop Ćira i pop Spira” Malog pozorišta “Duško Radović” iz Beograda.
U romantičnoj predstavi “Pop Ćira i pop Spira”, rađenoj u duhu poetskog realizma, scenografijom i kostimima je uspešno vizuelizovana forma pisanog dela Stevana Sremca, mesto koje oslikava radnju u bačkoj ravnici i vreme kojim je predstavljen belle epoque, uz prisutan kulturološki okvir – navodi se u obrazloženju žirija kojim je predsedavao Bora Dimitrijević, uz članove Ninu Pogarčić i Mirka Stokića.

Nagrade će biti uručene večeras na zatvaranju festivala, a u čast nagrađenih ansambl zaječarskog pozorišta odigraće komad “Mali princ”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *