Gradsko veće Zaječara usvojilo nacrt nove odluke JKSP-a o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom

Radi usklađivanja sa važećom zakonskom regulativom, Zakonom o efikasnom korišćenju energije i Zakonom o energetici, Javno komunalno stambeno preduzeće Zaječar pokrenulo je inicijativu za donošenje nove odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom. 
 
Na današnjoj sednici, članovi Gradskog veća prihvatili su nacrt ove odluke o kojoj će se izjasniti i odbornici Skupštine grada.Ovom odlukom se uređuje i postupak donošenja Tarifnog sistema za određivanje cene toplotne energije i drugih akata, s obzirom na to da će u nekom budućem periodu svi potrošači imati kalorimetre i račune plaćati po utrošenom grejanju.
 
Na sednici je data saglasnost na Pravilnik o radu JKP Higijena, dok je Nacrt odluke o upravljanju grobljima i pogrebnim uslugama na teritoriji grada Zaječara vraćen na doradu.
 
Zbog neophodnosti izrade Regionalnog plana upravljanja otpadom prihvaćen je zahtev da JKSP Zaječar utvrdi realnu količinu iznesenog komunalnog otpada u toku jedne nedelje.
 
Članovi Gradskog veća saglasni su sa namerom Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru da naredne godine bude domaćin 60.Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *