Finale zaječarskog pozorišnog festivala

TRI KLASE I GOSPOĐA NUŠIĆ u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, poslednja je predstava 24.”Dana Zorana Radmilovića” u konkurenciji za nagrade.
 
Beogradsko dramsko pozorište ovim komadom Vladimira Đurđevića, u režiji Milice Kralj, priklјučilo se obeležavanju jubileja 150 godina od rođenja najznačajnijeg srpskog komediografa Branislava Nušića.
 
Vladimir Đurđević, dramatičar mlađe generacije, čiji su komadi poslednjih godina igrani na sceni BDP-a sa velikim uspehom, napisao je potpuno originalni, pseudo biografski, dramski tekst koristeći se kolažnom tehnikom, čiji je glavni junak Branislav Nušić. Radnja ovog komada, po žanru bliskog vodvilјu, smeštena je na sam početak Nušićeve karijere, kada se on – boreći se za sopstveni status, susreće sa likovima iz bogate galerije svog „budućeg“ komediografskog opusa. Đurđević u izmišlјenoj priči o Ben Akibinim životnim kalamburima, vešto prepliće prepoznatlјive situacije i replike iz dramatičarevih čuvenih drama i originalne, vrcave sentence, ne gubeći se ni u jednom trenutku u stilskoj nedoslednosti. Duhovit i dramski uzbudlјiv omaž velikom komediografu!
 
Uloga Branislava Nušića poverena je Danielu Siču, a uz njega uloge tumače Slobodan Boda Ninković, Sandra Bugarski, Paulina Manov Đurđević, Andrija Kuzmanović, Jelisaveta Orašanin, Vladan Milić i Lako Nikolić.
 
Ovogodišnji pozorišni susreti Radmiloviću u čast, završavaju se u utorak uveče dodelom nagrada i izvođenjem “Malog princa” Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *