“Zoranov brk” Vladimiru Andriću

Osme večeri “Dana Zorana Radmilovića” u Zaječaru publika je gledala komad Zoltana Egerešija “Nećeš razbojniče” u režiji Dražena Ferenčine, koprodukcijski projekat Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta “Jozo Ivakić” iz Vinkovaca. 
 
U ravnopravnoj igri tri glumca “Zoranov brk” otišao je u ruke Vladimira Andrića: “Nagrada me zatekla, nisam joj se nadao niti sam je očekivao. Nagradu doživljavam kao zajedničku jer jedan bez drugoga ne postojimo. Ovo je partnerska igra i bez njih ne bi bilo to što smo danas igrali. Publika je predivna. Uživamo stvarno ovdje. Moram da kažem da smo još kao studenti gledali i Ibija i Radovana i te predstave znamo napamet. On je mladim ljudima vječna inspiracija. Dobit  Zoranov brk u tridesetoj godini, ja sam stvarno presretan i hvala žiriju i publici i upravi pozorišta i festivala.“
 
Ovo je inače četvrto gostovanje pozorišta iz Virovitice na “Zoranovim danima”. Sva tri prethodna komada, “Kveč” 2012, “Mačka na vrućem limenom krovu” 2013. i “Ćup” 2014, bila su odlično primljena o čemu svedoči i nagrada publike za najbolju predstavu na festivalu prošle godine.  
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *