Virovitičko kazalište na “Zoranovim danima” sa komedijom “Nećeš razbojniče”

Na “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru, u subotu uveče gostuju glumci iz Hrvatske sa predstavom “Nećeš razbojniče”. 
 
Nastala prema dramskom tekstu Zoltana Egressyja “Krumpir i blitva”, a za potrebe inscenacije Kazališta Virovitica preimenovana u “Nećeš razbojniče”, ova komedija zaokupljena je podjednako fudbalom i ljubavnom tematikom. 
 
Dva luzera pokušat će uzurpirati planove svog uspešnijeg kolege, što iz zavisti, što zbog cilja preotimanja voljene žene. Tekst je pisan u komičkom tonu te sugeriše predstavu kojoj će jedan od glavnih dometa biti upravo da svoje gledaoce urnebesno zabavi. Zajedničkom igrom, trojica glumaca (Vladimir Andrić, Goran Koši i Mladen Koši) oživljavaju ove komplikovane odnose (lažnog) prijateljstva i istovremenog rivalstva, uz zaplet i intrigu kakvih se ne bi postidela ni prosečna sapunica, ironično, tradicionalno žigosana kao „ženski žanr“. 
 
Do kraja ovogodišnjeg pozorišnog festivala, u konkurenciji za nagrade publika će videti “Strujosek” Ateljea 212 i “Tri klase i gospođa Nušić” Beogradskog dramskog pozorišta. U utorak, 3. novembra, biće uručene festivalske nagrade, a u čast nagrađenih biće izvedena zaječarska predstava “Mali princ” koja će zatvoriti 24. “Dane Zorana Radmilovića”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *