“Prevaranti u suknji” na Zoranovim danima u Zaječaru

U petak, 30. oktobra, na pozorišnom festivalu u Zaječaru gostovaće glumci Knjaževsko srpskog teatra iz Kragujevca sa hit komedijom “Prevaranti u suknji” Kena Ludviga, u režiji Milana Jovanovića.
 
Džek i Leo su dvojica nezaposlenih engleskih glumaca koji pokušavaju uspeti u Americi izvođenjem scena iz Šekspirovih dela. Kad već gotovo u potpunosti odustanu i od glumačkih karijera i od života, u jednom časopisu pročitaju da izvesna stara i vrlo bogata gospođa iz Jorka traži svoje izgubljene rođake koji su se kao deca s majkom odselili u Englesku i koje otada nije videla. Džek i Leo brzo smišljaju plan koji bi trebalo da im donese bogatstvo. Plan je da se staroj bogatašici predstave kao njeni izgubljeni rođaci i na taj način preuzmu nasledstvo. Ipak, situacija se komplikuje kad naši junaci saznaju da gopođa traži svoje nećakinje. Zato se naši junaci preoblače u žene… Stvari postaju još komplikovanije jer se Leo zagleda u Meg, živahnu, duhovitu i nadasve privlačnu rođaku stare gospođe. Meg obožava pozorište, a verena je za dosadnog pastora. I njen će se život okrenuti naglavačke kad se upozna s ‘rođakama’ Maksin i Stefani…
 
Igraju:  Dušan Stanikić,  Katarina Mitrović,  Đorđe Simić,  Darija Nešić, Nikola Milojević, Marina Perić Stojanović, Zdravko Maletić, Čedomir Štajn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *