“Zoranov brk” Biljani Konstantinović za ulogu Dijane u “Kokoški” (FOTO)

Zaječarska pozorišna publika sinoć je pozdravila glumce iz Kraljevačkog pozorišta koji su prikazali popularan komad ruskog pisca Nikolaja Koljade “Kokoška” u režiji Radoslava Milenkovića.
 
U paleti sjajnih tumačenja, briljantna Gorica Dinulović kao Ala, Kristina Jevtović kao Nona, Miloš Samolov kao Fjodor, Biljana Konstantinović kao Dijana i Zoran Cerovina kao Vasilij, nagrada “Zoranov brk” za glumca večeri pripala je, po odluci žirija, Biljani Konstantinović. 
 
Govoreći o liku Dijanočke, koji tumači, dobitnica “Zoranovog brka” kaže da uvek igra na ivici žileta. “Uvek sam napeta da ne preteram. Volim ovu predstavu i radujemo se ovoj predstavi. Posebno se radujemo jer je ovo prvi put da je Kraljevačko pozorište u selekciji festival u Zaječaru. I bez nagrade ovo je za nas nagrada.”
 
A evo šta je glumica rekla o samom priznanju. “Nositi nagradu za glumca večeri, nagradu koja se zove “Zoranov brk”, ne postoje toliko lepe reči u našem jeziku, koje bi opisale takvo osećanje. Nositi “Zoranov brk” u Zaječaru zaista je za mene neopisiv događaj. Ja jedva čekam da se dohvatim telefona i da tu vest javim mojoj majci i mojoj  sestri. One znaju koliko volim Zorana Radmilovića i kolika je čast za mene nositi ovo priznanje. Tim više što je ovo prvi brk, koji nosimo u Kraljevo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *