Vanji Ejdus “Zoranov brk” za ulogu u “Beloj kafi”

Na festivalu “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru, sinoć je gostovalo Narodno pozorište iz Beograda sa predstavom Aleksandra Popovića “Bela Kafa”, u režiji Milana Neškovića. 
 
“Bela kafa” je priča o sudbini i propadanju imućne porodice fabrikanta Momčila Jabučila sredinom prošloga veka. Radi se o periodu i događajima, koje je i sam Popović preživeo zajedno sa svojim junacima u ratnom i poratnom periodu.  
 
U galeriji dobrih uloga (Branko Vidaković, Olga Odanović, Pavle Jerinić, Vanja Ejdus, Nenad Stojmenović, Nada Šargin) “Zoranov brk” otišao je u ruke briljantne Vanje Ejdus. 
 
Nakon predstave Vanja Ejdus je rekla novinarima da je iznenađena nagradom i da je očekivala da je ceo ansambl dobije, jer su svi u komadu podjednako dobri: “Svi su glumci, svako na svoj način, napravili dobre kreacije. Moja uloga nije na prvu loptu efektna, a sa druge strane vrlo je kompleksno napisana pa ljudi pomisle da igram tri ili četiri lika. Zato što mi pisac daje mogućnost da imam veoma veliku transformaciju i u tome negde najviše I uživam u tim transformacijama. Ta uloga je i najslojevitija napisana i mislim da je to presudilo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *