Nepoznata materija padala sa neba po Zaječaru (VIDEO + FOTO)

U toku jučerašnjeg dana u Zaječaru je primećena nepoznata materija slična “paučini” koja je padala sa neba. U pitanju su niti bele boje koje su se zadržavale  po krošnjama, krovovima, banderama i žicama. Naše kamere su zabeležile ovaj fenomen. Sve se dešavalo po veoma mirnom i sunčanom vremenu a veoma je zanimljivo da je u tom trenutku bilo neuočajeno mnogo aviona koji su za sobom ostavljali karakteristične tragove, koji su se vremenom širili i postajali slični oblacima.

Osim što je Za medija snimila čudnu “paučinu”, uspeli smo i da uzmemo uzorke koje ćemo dati na analizu.

Isti fenomen zabeležen je i u Beogradu, što je na svom FB profilu objavio Relja Obrenović, čije fotografije možete pogledati ovde.

U proteklih nekoliko meseci, osim u Srbiji “paučina” je viđena i u regionu, tačnije u Bosni i Hercegovini ali i u Francuskoj, međutim ne postoje nikakva zvanična obaveštenja o ovoj čudnoj pojavi, osim da je najsličnija paukovoj mreži.

Među tekstovima koji se mogu pronaći o ovom, za sada, neobjašnjivom fenomenu navodi se da su verovatno u pitanju vlakna životinjskog porekla. Sa druge strane, na internetu mnogi tvrde da je u pitanju materija koja nastaje od izduvnih gasova putničkih aviona i da je veoma štetna po zdravlje, ali takve tvrdnje do sada nisu imale zvaničnu potvrdu nijedne institucije u Srbiji ili Evropi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *