Meštani Mihajlovca sami organizovali izvoženje smeća na deponiju (VIDEO)

Lokalne samouprave troše puno novca na saniranje divljih deponija, a u isčekivanju savremene regionalne deponije, određene su uređene lokacije za privremeno odlaganje smeća. Jedna od lokacija je i u ataru sela Mihajlovca u opštini Negotin. Meštani ovog sela nisu čekali kontejnere, već su sami organizovali izvoženje smeća na privremenu deponiju.
 
Ova akcija MZ Mihajlovac naišla je na odobravanje meštana, od kojih je većina na privremenom radu u inostranstvu i vrlo dobro znaju kako je ovaj posao organizovan u zapadnim zemljama.
 
I dok je u razvijenijim zemljama otpad izvor zarade, u Srbiji i dalje nije iskorišćen na najbolji način i predstavlja trošak lokalnih samouprava i države, ali i sve veći problem zagađenja životne sredine. Do trenutka dok Srbija u sveri upravljanja otpadom ne dosegne evropske standarde, primer Mihajlovca bi mogao da posluži i drugim selima, koja i dalje nemaju organizovano izvoženje smeća, ali ni kanalizaciju, koju Mihajlovčani ubrzano uvode u domaćinstva koja je do sada nisu imala. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *