“Zoranov brk” Anji Ilić u banjalučkom “Mrešćenju šarana”

Druge večeri Dana „Zorana Radmilovića“ festivalska publika u Zaječaru videla je komad “Mrešćenje šarana”, jednod od najznajačnijih i najboljih savremenih dramskih pisaca kod nas – Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina i izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.
 
U izvrsnoj igri svih glumaca na sceni, zablistala je Anja Ilić i s pravom se žiri odlučio da njoj pripadne nagrada “Zoranov brk”.   
 
Govoreći o publici i nagradi, koju je dobila Anja je rekla da je publika bila malo „tvrđa“, a da je samom nagradom bila iznenađena: „Velika mi je čast što sam dobila Zoranov brk. Svakom glumcu je velika čast da dobije ovo priznanje i ovu nagradu. Baš sam nekako srećna. Ne postoji glumac sa naših prostora, koji ne poznaje Zoranov rad, koji je zaista impresivan. On je toliko veliki glumac da se ne treba truditi dostići ga nego tražiti neki svoj pečat. Iako svi mi želimo da dostignemo taj nivo virtuoznosti koju je on posedovao.“
 
Ovo je inače peto gostovanje banjalučkog pozorišta na Zoranovim danima. Pozorišna publika za 24 festivalske godine gledala Pigmaliona, Porodične priče, Lažu i paralažu i Gospođu ministarku. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *