“Mrešćenje šarana” iz Banja Luke večeras na Zoranovim danima

Predstava “Mrešćenje šarana” jedan od najpopularnijih komada Aleksandra Popovića u režiji Egona Savina, Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, gostovaće večeras na zaječarskom Festivalu “Dani Zorana Radmilovića”. Predstava počinje u 20 sati. 
 
Prema rečima Egona Savina, dramski opus Aleksandra Popovića za njega ima isti značaj kao i dela Šekspira ili Molijera. “Aleksandar Popović više nije u modi. Uveren sam da su neigranje i nagli zaborav ovog velikana posledica vulgarnih dnevnopolitičkih razloga, repertoarskog javašluka i palanačkih kompleksa naših novih pozorišnih rukovodilaca. Popovićevo delo je najbolja teatarska turšija koju možete naći kod nas. Tu je i čeka – neotvorena, a uredno složena, neprocenjiva pozorišna zaostavština”, zapisao je Savin. 
 
U ovoj komediji sa elementima farse igraju Željko Stjepanović, Anja Stanić, Boris Šavija, Aleksandar Stojković, Zlatan Vidović, Nikolina Jelisavac, Branko Janković i Sandra Ljubojević. 
 
Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske, “MREŠĆENjE ŠARANA”, je na petodnevnoj turneji pa će je osim Zaječaraca videti i Beograđani, Kruševljani, Vrščani i meštani Kikinde. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *