Pozorišni praznik u čast Zorana Radmilovića od večeras u Zaječaru

U zaječarskom Pozorištu “Zoran Radmilović” večeras u 20 sati, svečano će biti otvoren 24. festival posvećen velikom glumcu, rođenom Zaječarcu – Zoranu Radmiloviću. 
 
Zoranove dane otvoriće premijera domaćina koji će izvesti komad „Skupljači perja“ rađen po čuvenom scenariju i filmu Aleksandra Saše Petrovića u režiji Darka Štetina. Reč je o praizvedbi, a dramatizacijom je čuveni scenario prilagođen pozorištu, ali i duhu novog vremena, rekao je uoči premijere direktor Festivala Vladan Cerović.
 
Narednih 10-ak dana pozorišnog glumačkog festivala “Dani Zorana Radmilovića”, zaječarska publika ugostiće teatre iz Beograda, Kraljeva, Kragujevca, Šapca, Banja Luke i Virovitice.
 
I ove godine biće dodeljena nagrada “Zoran Radmilović, za najboljeg glumca”, “Nagrada  Krstomir Milovanović, za vizuelni identitet” i nagrada publike za nabolju predstavu. Svake večeri biće dodeljivan i “Zoranov brk” za najboljeg glumca u predstavi.
 
Priznanja će biti svečano uručena na zatvaranju festivala, 3. novembra, a u čast nagrađenih zaječarski glumci izvešće predstavu “Mali princ”, u režiji Saše Latinovića.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *