Zaječar obeležava dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu

Povodom obeležavanja godišnjice oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu, u ponedeljak, 19. oktobra, biće održane tradicionalne srpsko-francuske komemorativne svečanosti.

Program počinje prijemom koji će u 11 sati u Gradskoj upravi Zaječar prirediti gradonačelnik Velimir Ognjenović za ambasadorku Republike Francuske u Srbiji Kristin Moro, ambasadora Kraljevine Maroka Abdulaha Zagoura i predstavnike Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Verski obred i ceremonija polaganja venaca su u 12 sati na Francuskom vojnom groblju, a u 12,45 na gradskom trgu delegacije će odati počast stradalima u balkanskim i Prvom svetskom ratu.

U nastavku programa, u 13 sati, u Narodnom muzeju biće otvorena izložba “Valjevo, grad bolnica 1914-1915”. Izložba autora dr Dragane Lazarević Ilić i dr Vladimira Krivošejeva je spomen na velika ratna stradanja tokom epidemije tifusa 1914/1915. godine.

Svečanost će biti zaokružena svečanom akademijom u 15 sati u Pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović”, nastupom Vojnog ansambla “Stanislav Binički” i scenskim programom “Dnevnik doktora Miljea”.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *