Zajednički sastanak socijalnih i humanitarnih organizacija Srbije i Bugarske

U Zaječaru je danas, uz podršku Gradske uprave Zaječar i Kancelarije za mlade, održan sastanak Istočne socijalne mreže (Eastern Social Network), koju čine humanitarne i organizacije koje se bave socijalnom politikom iz Srbije i Bugarske.

Današnji sastanak je organizovan sa ciljem izrade i realizacije zajedničkih projekata, finansiranih iz IPA fondova Evropske Unije, a koji će biti realizovani kroz prekograničnu saradnju. Posebna pažnja posvećena je poboljšanje već postojeće saradnje institucija i organizacija sa teritorije grada Zaječara i susedne Bugarske, koje se bave socijalnom poliktikom i humanitarnim radom.

Srpsku stranu zastupali su predstavnici: Udruženja „Dobro drvo“, Crvenog krsta Zaječar, Centra za socijalni rad, Kancelarije za mlade, Omladinskog centra, Fondacije „Iskorak“, Organizacije osoba sa invaliditetom „Oblutak“. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Zaječara zadužen za socijalna pitanja Vladislav Milojević.

Goste iz Bugarske predvodili su predstavnici Centra za podršku osobama sa invaliditetom iz Vidina, Crvenog krsta Vidina, udruženja „Žarava“ iz Vrace, kao i profesor Penka Marinova, direktor Filijale Vrace Medicinskog univerziteta iz Sofije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *