Najveći uspeh u istoriji zaječarskog karatea

23. Svetsko prvenstvo za seniore u Shotokan karateu i 8. Kohai kup za mladje uzraste održan je proteklog vikenda u Subotici. Shotokan Karate Savez Srbije je imao tu čast da ove godine organizuje najprestižnije takmičenje organizacije „Shotokan karate do of United nations“, a to je Svetsko prvenstvo u Shotokan karateu.

U odličnoj atmosferi  na deset borilišta nadmetalo se 35 država učesnica sa preko 2000 takmičara iz svih krajeva sveta. Na ovom prestižnom turniru Zaječarac Bojan Andrejić, trener i takmičar Karate kluba „Timok“, predstavljao je naš grad i reprezentaciju Srbije u kategoriji Borbe – Seniori – 70 kg i ostvario odličan uspeh. Andrejić je prošao kroz tri kola, pobedivši sjajne takmičare iz Bugarske, Rumunije i Austrije i uspeo da se plasira u finale i borbu za najsjajnije odličje. Zbog povrede koju je zadobio u trećoj borbi (posekotina donje usne), na savet lekara odustao je od nastupa u narednoj borbi, tako da je izostao iz finala, ali je zadržao 3. mesto i bronzanu medalju.

Turnir je doneo veliki uspeh za mladi reformirani karate klub „Timok“, za Grad Zaječar, ali i značajan doprinos našoj reprezentaciji koja je u ukupnom plasmanu zauzela 2. mesto po broju osvojenih medalja.
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *