Održan Kros RTS-a u Zaječaru

Kraljica sportova ponudila je najbolje što ima u Zaječaru. Brojna publika došla je da isprati budućnost srpske atletike. Tradicionalni Kros RTS-a, koji se održava 25. jubilarni put, pokazao je da atletika ne mora da brine za rezultate. Kroz Kros RTS-a prošlo je blizu pola miliona đaka i predškolaca. Zaječar je, kao domaćin najmasovnijeg sportskog takmičenja u Srbiji, ponovo osvetlao obraz.
 
“Zaječar je uvek dobar organizator ovakve manifestacije i očekujem da ćemo po organizaciji i dalje biti pri vrhu”, izjavio je Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza Zaječara.
 
“Grad Zaječar je 25. put domaćin Krosu RTS-a. Zadovoljan sam kako je takmičenje proteklo i odzivom dece. Zaječar se pokazao kao dobar domaćin”, rekao je Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara.
 
Kros serija RTS-a ujedno je i izborno takmičenje za sastav reprezentacije. Amela Terzić, višestruka evropska šampionka iz Novog Pazara, drugu godinu za redom pobeđuje u trci na tri hiljade metara u Zaječaru. Drugo mesto zauzela je višestruka državna i balkanska šampionka Sonja Stolić.
 
Neverovatnu trku istrčao je i fenomenalni Kenijac Abel Kibetrop, koji je na kraju trke na 5.000 metara trijumfovao ispred Mađara Gregora i Elzana Bibića, jednog od najtalentovanijih izdanaka srpske škole atletike.
 
Najmasovnije sportsko takmičenje u našoj zemlji okupilo je u Zaječaru i više od hiljadu predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola iz Srbije, koje ni prohladno vreme nije sprečilo da pokažu svoje brzinske sposobnosti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *