Nastavljaju se predavanja o poljoprivredi u RPK Zaječar

U Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru, danas su nastavljena predavanja u okviru projekta “Unapređenje poljoprivredne proizvodnje Timočkog regiona zasnovane na diverzifikaciji poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa dodatnom vrednošću i robnom markom kvaliteta”.
 
Predavači su profesori Poljoprivredbnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji i realizuje ovaj projekat, a korisnici projekta i učesnici predavanja su: Poljoprivredne stručne službe iz Zaječara i Negotina, poljoprivredni proizvođači i farmeri, zadruge i kooperanti, mala i srednja privredna preduzeća, turističke organizacije i seoska domaćinstva uključena u eko turizam.
 
Teme današnjih predavanja su Potencijali i prerada mleka, Prerada i zimovanje pčela, Tehnološka svojstva voća, povrća i lekovitog bilja i Upravljanje otpadom u poljoprivredi.
 
Projekat je finansiran od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, a predavanja u Zaječaru organizuje poljoprivredna stručna služba “Agroznanje” Zaječar. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *